راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی

آقای کمالی
4 خرداد 1404
راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی
ما در راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی، سعی کرده‌ایم تا شما را با تعاریف گوناگون و ویژگی‌های هندزفری‌های بلوتوثی و در کل هدست‌ها و هدفون‌های بازار آشنا کنیم. این نکته که شما با اطلاعات و دانش کافی، نسبت به محصولات اشراف داشته باشید، هدف نهایی ما است.

راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی :

جهان مدرنیته امروز به سرعت در حال مجهز شدن به اتصالات بی سیم است و در این بین هدفون های بی سیم نیز پیشرفت های چشمگیری داشته اند. از سوی دیگر در سال های اخیر هندزفری های بلوتوثی به رقابت با هدفون های بی سیم آمده اند اما همچنان بسیاری از افراد استفاده از هدفون را ترجیح می دهند و طرفدار سرسخت آن هستند. به طور کلی در رنج قیمتی یکسان، یک هدفون بلوتوث بی سیم، صدایی چند برابر بهتر و با کیفیت تر نسبت به هندزفری ها در اختیار شما قرار می دهد.

از این رو می توان گفت ارزش خرید هدفون بی سیم به مراتب بالاتر است. طبیعتا برای خرید هدفون های وایرلس نیاز به آگاهی و اطلاعات در مورد آن ها دارید تا خرید خوبی داشته باشید. از این رو در این مقاله به نکات مهم و راهنمای خرید هدفون بی سیم می پردازیم، پس اگر قصد خرید هدفون بی سیم دارید، تا انتهای این مقاله با موبوتولز همراه باشید.

انواع هدفون، هدست و هندزفری

انتخاب یک هدفون مناسب کار راحتی نیست زیرا هیچ دو نوع هدفونی با هم یکی نیستند و هر کاربری ممکن است از یک مدل خوشش بیاید. هدفون‌ها به سه دسته داخل گوشی، روی گوشی و بالای گوشی تقسیم می‌شوند و در حالی که استفاده از هدفون‌های داخل گوشی در نگاه اول به انتخاب بهتری به نظر می‌رسند، ممکن است برای شما گزینه ایده‌آلی نباشند. بیایید ببینیم هر نوع هدفون چه ویژگی‌هایی را ارائه می‌دهد.

هدفون داخل گوشی (In-ear)

هدفون‌های داخل گوشی به طور کلی فشرده و سبک وزن هستند و به‌جای اینکه آن را روی گوش بگذارید، داخل گوش قرار می‌گیرند. این هدفون‌ها در دو نوع سیمی و بی‌سیم ارائه می‌شوند و حمل‌ونقل آن‌ها بسیار آسان‌تر از دو مدل دیگر است. هدفون‌های داخل گوشی برای گوش دادن به موسیقی، تماس‌های تلفنی/ویدئویی یا بازی‌های موبایلی ایده آل هستند.

هدفون روی گوشی (On-ear)

هدفون‌های روی گوشی به طور قابل توجهی بزرگ‌تر از مدل داخل گوشی هستند اما حمل و نقل آنها در مقایسه با هدفون بالای گوشی بسیار آسان‌تر است. آن‌ها همچنین به کمک باند‌های پشت یا بالای سر شما و درایورهایی که روی گوش قرار می‌گیرند، کیفیت صدای عالی را ارائه می‌دهند. هدفون‌های روی گوشی نسبتاً سبک‌تر از هدفون‌های بالای گوشی هستند و طراحی ظریف‌تری دارند. این هدفون‌ها برای بازی، پخش آنلاین، ضبط صدا یا تماشای ویدئو مناسب هستند.

هدفون بالای گوشی (Over-ear)

در میان انواع هدفون‌ها، هدفون بالای گوشی بهترین کیفیت صدا را ارائه می‌دهد که در درجه اول به دلیل اندازه درایورهای آنها است. هدفون‌های بالای گوش روی سر شما قرار می‌گیرند و صدایی بدون نویز به گوش شما می‌رسانند. این هدفون‌ها در دو نسخه سیمی و بی‌سیم موجود هستند و معمولاً استفاده از آن‌ها برای کارهای حرفه‌ای توصیه می‌شود. علاوه بر این، هدفون‌های بالای گوشی یک تجربه فراگیر در حین بازی، ضبط صدا، پخش آنلاین و موارد دیگر عرضه می‌کنند.

هدفون بالای گوشی هدفون روی گوشی هدفون داخل گوشی  
*** ** ** کیفیت صدا
* ** *** حمل‌ونقل
*** ** ** ظرفیت باتری
*** * ** نویز کنسلینگ
*** ** ** راحتی
** ** * قیمت

تفاوت هدفون‌ بی‌سیم و سیمی

محبوبیت هدفون‌های بی‌سیم از دهه 2000 میلادی و با استفاده از دستگاه‌های بلوتوثی حجیم شروع شد. این هدفون‌ها از آن زمان تا کنون راه درازی آمده‌اند. ظهور هدفون و ایرفون بی‌سیم به زمانی برمی‌گردد که اپل همزمان با عرضه آیفون 6، قرار دادن جک هدفون روی گوشی‌هایش را متوقف کرد. در حالی که هدفون‌های بی‌سیم امروزه کاربردی‌تر هستند، برخی افراد همچنان استفاده از مدل‌های سیمی را ترجیح می‌دهند.

\"راهنمای

مزایا و معایب هدفون‌های بی‌سیم

نقاط قوت:

  • کیفیت صدای هدفون بی‌سیم با بلوتوث 5.0 به شدت بهبود یافته است
  • هرگز به مشکل سیم‌های گره‌خورده برخورد نخواهید کرد
  • حتی در دستگاه‌هایی که محل اتصال هدفون ندارند هم قابل استفاده هستند

نقاط ضعف:

  • هدفون های بی سیم با باتری کار می‌کنند و نیاز به شارژ منظم دارند که همیشه کار راحتی نیست
  • گاهی اوقات هدفون‌های بی‌سیم ممکن است با تداخل یا مشکلات سیگنال در فناوری بی‌سیم مواجه شوند

راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی و نکات مهم در انتخاب هدفون

با افزایش قیمت هدفون های رده بالا، بد نیست قبل از انتخاب گزینه مورد نظر اطلاعات کاملی از فناوری های رایج و فاکتور های تاثیر گذار کسب کنید. در ادامه برخی از مهم ترین نکات خرید هدفون بی سیم را بیان می کنیم.

تفاوت هدفون و هدست چیست؟

به طور کلی تفاوت چشمگیری بین هدفون و هدست وجود ندارد و مهم ترین اختلاف این دو، برای کاربری گیمینگ در سطوح حرفه ای و استریم مشخص می شود. هدفون ها به یک یا چند میکروفون داخلی مجهز هستند که برای مکالمه و انتقال صدا کاربرد دارد. این میکروفون ها می توانند بسته به برند، رنج قیمتی و کیفیت ساخت کارایی بالایی داشته باشند و نیاز های کاربران را برطرف کنند. در مقابل هدست ها به یک میکروفون خارجی قابل تنظیم مجهز هستند که مقابل دهان قرار می گیرد و طبیعتا پتانسیل بالاتری در انتقال صدا دارد. البته هدفون های گیمینگ و سطح بالا به میکروفون هایی با قابلیت حذف نویز مجهز می شوند که برای گیم روم ها مناسب خواهد بود.

هدفون گیمینگ یا مالتی مدیا، کدام مناسب تر است؟

هدفون های گیمینگ و مالتی مدیا هرکدام ویژگی های خود را دارند و پاسخ به این سوال به بودجه و سطح انتظارتان بستگی دارد. با این وجود بهترین هدفون های بازار به دلیل طراحی سطح بالاتر در دسته بندی هدفون های گیمینگ قرار می گیرند. هدفون های گیمینگ از درایو های باکیفیت تر و باتری قدرتمند تر بهره می برند و از ویژگی های بروز گیمینگ پشتیبانی می کنند. این ویژگی ها دلیل خرید هدفون گیمینگ را توجیه می کنند اما قیمت های نجومی این دسته بندی، هزینه پتانسیل بالای آن خواهد بود ! هدفون های مالتی مدیا اما برای کاربرانی مناسب تر اند که به تماشای فیلم یا گوش دادن به موسیقی بسنده می کنند و خرید هدفون ارزان قیمت می تواند نیازهایشان را برطرف کند.

طراحی ارگونومیک، فاکتور اصلی برای گیمر ها!

خستگی در استفاده های طولانی مدت؛ عاملی که بسیاری از کاربران در خرید هدفون بی سیم در نظر نمی گیرند. بدون شک می توان گفت که یکی از اصلی ترین فاکتور های خرید هدفون طراحی ارگونومیک آن است. هر چقدر جنس گوشی ها، حالت و متریال ساخت هد و طراحی کلی هدفون ارگونومیک تر باشد در استفاده های طولانی از آسیب رسیدن به گوش کاربر جلوگیری می کند. طراحی ارگونومیک به ۲ عامل اصلی بستگی دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

جنس بالشتک

جنس گوشی ها نه تنها در خستگی گوش، بلکه در دریافت صدایی رسا نقش مهمی ایفا می کند. عموما بالشتک ها از فوم نرم ساخته می شوند تا به خوبی بر روی گوش فیکس شوند، اما متریال این فوم ها می تواند متفاوت باشد. هدفون های رده بالا از مموری فوم (Memory Foam) برای گوشی ها استفاده می کنند که بهترین ارگونومیک و راحتی استفاده را به ارمغان خواهد آورد. مموری فوم با قرار گرفتن بر روی گوش، به شکل گوش کاربر تغییر حالت می دهد و علاوه بر راحتی، در حذف نویز محیط تاثیر به سزایی می گذارد.

جنس هد

جنس و طراحی هد، نه به اندازه بالشتک ها اما به نوبه خود تاثیر به سزایی در ارگونومیک بودن یک هدفون خواهد داشت. برخی مدل ها از هد تطبیق پذیر بهره می برند که نحوه قرار گیری را متناسب سر تنظیم می کند. قابلیت مدیریت ارتفاع نیز می تواند قرار گیری هدفون بر روی سر را ارگونومیک تر کند. هد های بی کیفیت در استفاده های زیاد پایداری خود را از دست می دهند و هدفون را غیر قابل استفاده می کنند.

گزینه های اتصال

مهم ترین گزینه اتصال در هدفون های بی سیم، بلوتوث می باشد اما بعضی محصولات برای آزادی استفاده بیشتر گزینه های دیگری نیز در نظر می گیرند. بیشتر مدل ها به جک ۳٫۵ میلی متری برای اتصال و پخش از طریق AUX مجهز می شوند که در مواقعی حتی از بلوتوث هم کاربردی تر خواهد بود. اتصال سیمی مقوله شارژ هدفون را از بین می برد و مدت زمان بیشتری می توانید به پخش موسیقی یا بازی بپردازید. شیار کارت حافظه نیز در برخی از هدفون های بلوتوثی وجود دارد و پخش موسیقی به صورت مستقیم را امکان پذیر می کند. همچنین نسخه بلوتوث می تواند تاثیر به سزایی در مصرف انرژی و پایداری اتصال ایفا کند. پس بهتر است که به سراغ خرید هدفون هایی با بلوتوث ۵٫۰ یا بالاتر بروید.

قابلیت نویز کنسلینگ

قابلیت حذف صداهای مزاحم به طور ساده صدای اطراف را از گوش کاربر دور می کند تا صدای تولید شده توسط درایو های هدفون بدون در هم آمیختگی های محیطی شنیده شود. این فناوری به ۲ صورت در هدفون ها و هدست ها وجود دارد. توع اول نویز کنسلینگ غیر فعال یا Passive  می باشد که تقریبا در تمام مدل ها رعایت می شود. نویز کنسلینگ غیر فعال در واقع به جنس گوشی ها اشاره دارد و همانطور که قبل تر به آن پرداختیم هرچقدر متریال استفاده شده در بالشتک ها بهتر باشد، فیکس شدن روی گوش بهتر صورت گرفته و صداهای اطراف شنیده نمی شوند.

نوع دوم این فناوری که این روزها یکی از مورد بحث ترین مقوله های هندزفری و هدست ها شده، نویز کنسلینگ فعال یا Active می باشد. Active Noise-Cancellation تنها در محصولات حرفه ای وجود دارد و با ایجاد موج های مخالف با صدای محیط، یک حالت خنثی ایجاد می کند تا صدایی به گوش نرسد. در هنگام فعال بودن این فناوری، باید به مصرف زیاد باتری نیز توجه داشته باشید. 

کیفیت پخش صدا

حالا که نوع هندزفری رو انتخاب کردید، میریم سراغ تقریبا مهم ترین فاکتور برای انتخاب بهترین هندزفری بلوتوثی، یعنی کیفیت پخش صدا. همون اول باید بدونیم تقریبا هیچ مدلی تو این زمینه کامل نیست و این شما هستید که باید ببینید چه انتظاری از کیفیت صدا دارید و بیس و بلندی براتون مهم تره یا مثلا تفکیک صدا. اگه خیلی گوش حساسی ندارید و فقط دنبال این هستید که تو مسیر یه صدایی تو گوشتون باشه که زمان بگذره خیلی نمیخواد مته به خشخاش بذارید و تقریبا همه هندزفری های بلوتوث نیاز شما رو برآورده میکنن.

اگه به صورت حرفه ای موسیقی گوش میدید و میخواین تفکیک سازها رو بتونید کامل تشخیص بدید، یه داستانه و اگه دنبال فاز گرفتن با بیس هستید یه داستان دیگه. اگه هم اهل گوش کردن پادکست باشید و با تاکسی، مترو و اتوبوس رفت و آمد می کنید بهتره سراغ مدل هایی برید که هم بلندی و کیفیت صدای خوبی دارن و هم نویز محیطی رو کاهش میدن.

کیفیت مکالمه

یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین هندزفری بی سیم، کیفیت مکالمه است. اگه تماس‌های کوتاهی دارید و کیفیت مکالمه برایتان مهم نیست، نیازی نیست خیلی هزینه کنید. اما اگر تو دوران نامزدی هستید و اهل مکالمه های طولانی و احتمالا آواز خوندن پشت گوشی یا مکالمه های مهم کاری دارید یا تو میت های آنلاین شرکت میکنید، کیفیت میکروفون ها و فناوری های حذف نویز محیطی در هندزفری به بالا رفتن کیفیت صدا مکالمه خیلی کمک میکنه و باید دنبال مدل های میان رده و گران قیمت باشید.

\"راهنمای

باتری و شارژدهی

مهم ترین نقطه ضعف هندزفری های بلوتوث در مقایسه با هندزفری های سیمی، نیاز به باتری و داستان های شارژ کردن این هندزفری هاست و میزان شارژدهی هندزفری بلوتوثی میتونه یکی از فاکتورهای مهم در راهنمای خرید هندزفری بلوتوثی باشه. هندزفری های بلوتوثی دوتایی به لطف داشتن باکس همراه، میتونن شارژدهی در مجموع نسبتا بیشتری نسبت به هندزفری های بلوتوثی گردنی داشته باشند. اما استفاده از باتری های بزرگ تر در جعبه همراه باعث سنگین تر شدن وزن پکیج هندزفری میشه.

به همین دلیل شما باید در انتخاب بهترین هندزفری بلوتوثی باید بین شارژدهی بیشتر و وزن بیشتر هندزفری، یکی رو انتخاب کنید. البته اکثر هندزفری های معرفی شده شارژدهی قابل قبولی رو دارند و معمولا بین 10 تا 25 ساعت با توجه به ظرفیت باتری و نوع استفاده میتونن به شما شارژدهی کنند. سرعت شارژ هندزفری یا باکس شارژ هم فاکتور مهمی برای کسانیه که یادشون میره به صورت روتین هندزفریشون رو به شارژ بزنن. نحوه شارژ هم بعضی وقت ها میتونه آزار دهنده باشه به خصوص زمانی که کابل شارژ گوشیتون با کابل شارژ هندزفری متفاوت باشه.

برند و گارانتی هندزفری

شاید در خرید هندزفری های سیمی ارزان قیمت خرید محصولات های کپی یا برند غیر معروف منطقی باشه اما برای خرید هندزفری های بلوتوثی توصیه اکید میکنیم که درصد خوش شانسیتون رو با خرید هندزفری بلوتوث با برند متفرقه تست نکنید! کلا تو هر محصول لوازم جانبی موبایلی که باتری وجود داره بهتره سراغ خرید از برندهای معتبر بازار برید. خدا رو شکر طبق معمول تو بازه های اقتصادی خرید بهترین هندزفری بی سیم هم شاهد حضور زیر برندهای شیائومی هستیم و هر چی قیمت بالاتر میره برندهای معتبری مثل هواوی، بیسوس، انکر، سامسونگ و اپل هم وارد بازی میشن.

در خصوص گارانتی اما متاسفانه اکثر هندزفری های موجود در بازار بدون گارانتی و با مهلت تست عرضه میشن. عرضه کننده هایی که هندزفری رو با گارانتی بفروشن هم حدودا 10 تا 20 درصد حداقل روی قیمت هندزفری افزایش قیمت میدن تا ریسک خرابی رو جبران کنن و این انتخاب شماست که هندزفری رو با گارانتی بخرید یا بدون گارانتی.

ارسال نظر
  • نظرات شما بهترین هدیه به گروه ما است
  • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
  • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
  • - لطفا فارسی بنویسید.
  • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد.
(بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    پیشنهادهایی برای شما
    پیشنهادهایی برای شما