راهنمای خرید فلش مموری

آیا تصمیم به خرید یک فلش مموری مرغوب، پرسرعت و با طول عمر بالا دارید؟ ما در این راهنمای خرید فلش مموری به طور کامل، تمامی اطلاعات سختافزاری، نرمافزاری و کمی و کیفی یک فلشمموری استاندارد را برای شما تعریف میکنیم.
فلشهای USB نقش مهمی در زندگی ما دارند. این محصولات در مارکت امروزی دارای شکل، ظرفیت و فرمتهای متفاوتی هستند. برای کسانی که سابقه خریداری فلش ندارند، چیزهای زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد که ممکن است کار را سخت کند. در این مطلب، نگاهی به فلشهای محبوب داشته و نکاتی که برای خرید این محصول باید در نظر بگیرید را مطالعه خواهید کرد. با موبوتولز همراه باشید.
راهنمای خرید فلش مموری
همانطور که به آن اشاره کردیم، فلش مموری ها انواع مختلفی دارند و می توان آن ها را از چند ده هزار تومان تا چند صد هزار تومان پیدا کرد. انتخاب فلش مموری مناسب، در مرحله اول به نوع نیاز و بودجه مورد نظر شما بستگی دارد؛ به طور کلی اگر تنها کاربری شما از فلش برای ذخیره موسیقی و یا چند فایل PDF می باشد، بهتر است بودجه زیادی برای تهیه این محصول در نظر نگیرید.
اما اگر فلش مموری را به چشم یک ابزار ذخیره سازی و جا به جایی اطلاعات می بینید و قصد جابه جایی فایل های حجیم به صورت روزانه را دارید، همه چیز فرق خواهد کرد! فلش مموری ها را می توان بر اساس ظرفیت، نوع رابط، سرعت انتقال داده و ویژگی های ظاهری از هم متمایز کرد. در ادامه این ویژگی ها را در انواع فلش مموری ها بررسی می کنیم تا بتوانید گزینه مورد نظر خود را به سادگی پیدا کنید
سرعت
نکته اولی که باید بهش توجه کنید سرعت فلشه. اگر کارتون انتقال فایل با حجم بالاس بهتره سراغ فلش هایی برید که USB3 و USB3.1 رو پشتیبانی میکنن. اما فکر نکنید که همیشه USB3 و USB3.1 میتونه خفن باشه، یه سری از گجت ها مثل تلویزیون های قدیمی، ضبط ماشین و اسپیکرهای مختلف همچنان USB3.1 رو پشتیبانی نمیکنن و باید فلش برای استفاده در این دستگاه ها USB2 باشه. اگه خیلی دیتای سنگین و همیشه جابجا نمی کنید، سرعت براتون فاکتور خیلی مهمی میتونه نباشه. پس یه تحقیق کنید و ببینید که فلش رو برای چه استفاده ای میخواین تا هزینه الکی بابت فلش مموری های USB3 و USB3.1 ندید.
ظرفیت، مقوله ای پر اهمیت
در این قسمت از مقاله راهنمای خرید فلش مموری، در مورد ظرفیت فلش مموری های صحبت خواهیم کرد. معمولا اولین فاکتوری که اکثر ما برای انتخاب بهترین فلش مموری به آن توجه می کنیم، ظرفیت آن است. این موضوع تا حد زیادی درست است اما به شما اطمینان می دهیم که ظرفیت همه چیز نیست! فلش ها در ظرفیت های 8 گیگابایت تا 2 ترابایت در بازار پیدا می شوند و می توانید آن ها را برای ذخیره چند فایل کوچک یا تمام اطلاعات شخصی تان استفاده کنید.
با این حال فلش های ظرفیت بالا قیمت بالایی هم دارند و بهتر است قبل از انتخاب ظرفیت مورد نیاز تان را تخمین بزنید. برای بیشتر کاربران و استفاده های عادی، فلش های 32 یا 64 گیگابایت کاملا کافی خواهد بود و اگر نمی خواهید استفاده بیشتری از فلش بکنید، به سراغ ظرفیت های بالاتر نروید.
کیفیت ساخت
همه فلش مموریها از نظر کیفیت ساخت یکسان نیستند و این مورد مخصوصا در مورد کیفیت تراشهای که USB از آن استفاده میکند صادق است. برای انتخاب یک فلش مموری خوب حتما از معتبر بودن برند تولیدکننده آن مطمئن شوید. بعضی از مدلهای فلش مموری با تراشههای بیکیفیت ارائه میشوند و عملکرد و کارایی بسیار پایینی دارند.
به عبارتی برخی از کمپانیها گاها از تراشههای بازیافتی برای تولید فلش مموریها استفاده میکنند و خرید این دست از فلش مموریها چیزی به غیر از اتلاف سرمایه نیست. در حال حاضر در فهرست بهترین برند فلش مموری در ایران کمپانیهایی مثل سن دیسک، اینتل، فیلیپس، ای دیتا، سیلیکون پاور، اچ پی و سامسونگ دیده میشوند. شاید این فلشها را با قیمتی بالاتر خریداری کنید اما مطمئنا دوام و ماندگاری بیشتری دارند و در اصل اطلاعاتتان را در محیط امنتری ذخیره میکنید.
رابط؛ تعیین کننده راحتی استفاده
در سال های نچندان دور، فلش ها تنها با رابط USB تولید می شدند و انتخاب ها تنها به یک گزینه محدود بود، اما امروزه و با فراگیر شدن گوشی های هوشمند و در نتیجه رابط های مختلف، می توانید فلش مموری ها را با رابط های مختلفی پیدا کنید. بنابراین قبل از انتخاب یک فلش مموری USB ساده، بهتر است رابط گوشی تان را در نظر بگیرید تا برای اتصال آن به گوشی موبایل نیازی به خرید تبدیل OTG نداشته باشید. در زیر رایج ترین انواع فلش مموری را بررسی می کنیم تا با گزینه های بازار آشنا شوید.
رابط USB
رابط USB پایه ثابت فلش مموری ها می باشد و همه فلش ها در یک سمت خود این رابط را خواهند داشت. USB امکان اتصال فلش به لپ تاپ، کامپیوتر، تلویزیون، اسپیکر، پخش کننده خودرو و طیف وسیعی از گجت ها را فراهم می کند. هنوز هم بهترین مارک های فلش مموری تنها این رابط را در فلش های خود به کار می برند اما اگر قصد اتصال فلش مموری به گوشی هوشمندتان را دارید، بهتر است به دنبال رابط های دیگر بگردید.
رابط میکرو یو اس بی
با اینکه رابط میکرو یو اس بی در مسیر فراموش شدن به سر می برد، هنوز هم می توان گوشی هایی را یافت که از این پورت بهره می برند. از این رو فلش مموری های میکرو یو اس بی نیز در بازار و با هدف اتصال به این گوشی ها وجود دارند. این فلش ها در یک سمت از رابط USB و در سمت دیگر از رابط Micro USB بهره می برند. در این شرایط نیازی به اتصال OTG برای انتقال اطلاعات از فلش به گوشی نیست و می توانید به سادگی فلش را به پورت شارژ گوشی متصل کنید.
رابط تایپ سی
امروزه اکثر گوشی ها و تبلت ها به پورت تایپ سی مجهز می شوند و دیگر خبری از میکرو یو اس بی نخواهد بود. رابط Type-C یکی دیگر از رابط های رایج فلش مموری ها است که باید در هنگام خرید فلش OTG آن را در نظر بگیرید. فلش های تایپ سی نیز مانند مدل های میکرو یو اس بی عمل می کنند و تفاوت زیادی با آن ها ندارند. شما می توانید این رابط را به سادگی به لپ تاپ ها یا گوشی های دارای تایپ سی متصل کنید و اطلاعات تان را از این طریق انتقال دهید.
رابط لایتنینگ
همانطور که میدانید، اکوسیستم اپل از پورت لایتنینگ بهره می برند و تنها گجت های دارای این رابط را می توانید به آن ها متصل کنید. عموما فلش های دارای رابط لایتنینگ به عنوان فلش آیفونی نیز شناخته می شوند. این فلش ها از قیمت بسیار بالایی نسبت به سایر فلش ها بهره می برند اما در صورتی که یکی از کاربران آیفون یا آیپد هستید و نیاز به انتقال اطلاعات به صورت روزانه را دارید، چاره ای جز پرداخت این هزینه نخواهید داشت.
طراحی بدنه
نکته سومی که باید بهش توجه کنید شکل و شمایل فلشه. یه سری از فلش ها یه ذره عرضشون زیاده و اگه بخواین از دو تا درگاه کنار هم دو تا فلش رو وصل کنید، اتفاقی که میفته اینه که نمیتونید دو تا فلش رو همزمان و با همدیگه استفاده کنید. پس حواستون باشه فلشی که می گیرید خیلی پهن نباشه. از اون طرف فلش های خیلی ریز هم ممکنه خیلی سریع گم بشن!
یه سری از فلش های دیگه بازار هم کشویی هستن. فلش های کشویی دو تا نکته دارن. اول اینکه احتمال خراب شدن کشویی زیاده. دوم اینکه اگر بخواید بزنید پشت کیس یا تلویزیون، کارتون رو سخت میکنه. پس اگه فلش رو برای اتصال به موبایل نمیخرید، ترجیحاً برید سراغ فلش های جمع و جوری که عرضشون خیلی زیاد نباشه و ترجیحا کشویی نباشن.
(تو فلش ها دو پورت برای این که شیطون گولتون نزنه و همزمان از دو پورت استفاده نکنید که ببینید چی میشه و فلش رو بسوزونید، طراحی کشویی استفاده میشه و کمتر فلش دو پورتی می بینید که کشویی یا چرخشی نباشه)
برند
بهترین برند فلش مموری در ایران کدام است؟ یا چه برندهایی هستند؟ بدیهی است که انتخاب یک فلش مموری از یک برند معتبر و نامآشنا خیال شما را راحتتر میکند. معمولا اکثر فلش مموری ها با برندهای خوب دارای گارانتی هستند و گارانتی سلامت و ماندگاری محصول را تضمین میکند. مدلهایی از برندهای سامسونگ، سن دیسک، HP، سیلیکون پاور، فیلیپس و ایدیتا جزو پرفروش ترین فلش مموری ها هستند.
اینها مهمترین مواردی هستند که لازم است برای انتخاب بهترین فلش type c و فلش مموری usb3 چک کنید.
توجه به گارانتی و برند
اکثر افرادی که قصد خرید یک فلش مموری را دارند، یکی از سوالاتی که از شما می پرسند نوع خدمات پس از فروش و گارانتی فلش می باشد. عموما فلش مموری وسیله ای نیست که به این سادگی ها خراب شود و حتی با این وجود، گارانتی های معتبری در بازار ایران دارد. پس لزومی ندارد در خرید عمده به سراغ فلش مموری های بدون گارانتی از برند های گم نام بروید. بسیاری از فلش های بازار که توسط برند های مطرح ارائه می شوند، دارای گارانتی های مدت دار و حتی مادام العمر می باشند. از این رو با تهیه آن ها می توانید هم فروش خوبی را تجربه کنید و هم به مشتری های تان اطمینان بیشتری در خرید بدهید.
موضوع بعدی که برای خرید عمده فلش مموری باید در نظر بگیرید، انتخاب فروشگاه مناسب می باشد. فروشگاهی که هم بتواند تنوع خوبی برای خرید عمده در اختیارتان بدهد تا دست بازی برای جور کردن جنس مغازه داشته باشید و هم قیمت های مناسبی ارائه دهد تا در این بازار رقابتی فروش خوبی را تجربه کنید.