راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی

فرقی نمیکند اهل کمپ و کوهنوردی باشید یا مهمانیهای خانگی و دورهمیهای شاد؛ اسپیکر بلوتوثی همیشه میتواند همراه خوبی برای لحظات شما باشد. اما کاربرد اسپیکرهای بیسیم فقط به این دو حالت محدود نمیشود. برای خوابگاه، خانه جدید یا حتی خودرویی که سیستم صوتیاش از کار افتاده، یک اسپیکر بلوتوثی انتخابی کارآمد است. در این راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی، نگاهی میاندازیم به انواع اسپیکرهای بلوتوثی، نکات فنی مهم و ویژگیهایی که باید قبل از خرید به آنها توجه داشته باشید.
راهنمای خرید اسپیکر قابل حمل و بلوتوثی
بلندی صدا و شفافیت بهترین اسپیکر بلوتوثی وابسته به قطر و تعداد درایوهای یک اسپیکر میباشد. اگر قصد دارید برای خرید اسپیکر اقدام کنید بهتر است بدانید که در نظر داشته باشید که این عامل با ابعاد اسپیکر نیز ارتباط مستقیمی داشته از این رو عموما در اسپیکرهای بزرگتر شاهد صدای شفافتری با کوبش پذیری مناسبتر خواهیم بود.
رنج داینامیکی یا پاسخ فرکانسی از دیگر فاکتورهایی است که هنگام خرید بهترین اسپیکر بلوتوثی باید مورد توجه قرار گیرد؛ هر چقدر محدوده پوششی گستردهتر باشد، ریز و بم صداها با جزئیات بیشتری پخش خواهند شد.
بهترین محدوده برای پاسخ فرکانسی محدوده شنوایی انسان یعنی 20 هرتز الی 20 هزار هرتز خواهد بود. اگر از آن دست افرادی هستید که به جلوه بصری اهمیت فراوانی میدهید، قطعا فاکتوری مانند نورپردازی برای شما بسیار حائز اهمیت است. نورپردازی اسپیکرهای بلوتوثی بسته به قیمت و مدل میتواند به صورت ثابت، متحرک یا قابل تنظیم با موسیقی باشد.
راهنمای خرید اسپیکرهای بلوتوث: اصطلاحات تخصصی و موارد فنی
حتما برای شما هم پیش آمده که قبل از خرید یک محصول، با یک سری از کلمات و عبارات روبرو میشوید که معنایشان را نمیدانید. یا خیلی ساده از کنارشان عبور میکنید. در ادامه به یک سری مواردی اشاره میکنیم که دانستنشان قبل از خرید اسپیکر بلوتوثی به کارتان میآید.
- پاسخ فرکانسی: بازه فرکانسی قابل پخش توسط اسپیکر. معمولاً 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز (محدوده شنوایی انسان).
- صدای استریو: پخش صدا از چند کانال مستقل (از چند جهت) برای تجربهای فراگیرتر از صدای مونو.
- کدک بلوتوث: تعیینکننده کیفیت و سرعت انتقال صداست. برای مثال، کدک LDAC کیفیت بالاتری دارد و مناسب دوستداران موسیقی با جزئیات دقیقتر است، اما مصرف باتری بیشتری هم دارد. اگر فقط برای پادکست یا آهنگهای معمولی اسپیکر میخواهید، کدک SBC هم کفایت میکند.
- بیس (Bass): فرکانسهای پایین مثل صدای طبل. باعث ایجاد لرزش و عمق در صدا میشود.
- تربل (Treble): فرکانسهای بالا مثل صدای پرنده یا ویولون. باعث شفافیت و وضوح صدا میشود.
- ووفر (Woofer): بلندگوی بزرگ برای پخش بیس. فشار هوای بیشتری ایجاد و صداهای بم را قویتر پخش میکند.
- توییتر (Tweeter): بلندگوی کوچک برای صداهای ریز. وظیفهاش پخش جزئیات و فرکانسهای بالا مثل صدای آواز است.
دیگر نکاتی که باید برای خرید یک اسپیکر بلوتوثی در نظر بگیرید
سوا از تمام این موارد، یک سری نکات مهم دیگر هم وجود دارد که بهتر است قبل از خرید یک اسپیکر به آنها توجه داشته باشید.
- ظرفیت باتری: اگر زیاد اهل سفر، به خصوص طبیعتگردی هستید، مهم است که اسپیکر بلوتوثی انتخابی طول عمر بالایی داشته باشد.
- پورت AUX: اگر غیر از بلوتوث، به دنبال راه ارتباطی دیگری میگردید، ورودی AUX یا همان جک 3.5 میلیمتری برای اتصال کابلی اسپیکر به منبع صدا گزینه خوبی است. امکان اتصال به وایفای هم اگرچه هزینه زیادی دارد اما یک راه حل بسیار جذاب و حرفهای است.
- میکروفون: اگر میخواهید با اسپیکر بلوتوثی خود به مکالمات پاسخ دهید، باید اطمینان حاصل کنید آن اسپیکر میکروفون دارد.
- امکانات نرمافزاری و کاربرد آنها: برنامهها امکان بهروزرسانی نرمافزار، تنظیم صدای EQ (اکولایزر)، اتصال چند اسپیکر و حتی یافتن موقعیت آخرین استفاده از اسپیکر را فراهم میکنند.
مزایای اسپیکر بلوتوثی
هر یک از اسپیکرها از جمله نمونههای رومیزی یا ثابت، مدلهای 7.1 کانال و حتی نمونههای کوچک جیبی در موقعیتهای خاص میتوانند بهترین انتخاب برای خریداری باشند اما مزیت اصلی یک اسپیکر بلوتوثی، قابلحمل بودن آن در کنار تولید صدای مناسب است. این موضوع که شما بتوانید موسیقی مورد علاقه یا پادکست موردنظرتان را با کمترین دردسر در هر زمان و مکانی بهوسیله یک اسپیکر بلوتوثی پخش کنید، قطعاً ویژگی جذابی برای شما خواهد بود، اما توجه داشته باشید که باتوجهبه نوع درایور، نوع اسپیکر و فاکتورهایی همچون توان خروجی، فرکانس و … یک اسپیکر میتواند عملکردی کاملاً متفاوت در محیطهای مختلف از خود نشان دهد.
به عنوان مثال استفاده از یک اسپیکر با توان خروجی پایین برای یک محیط بسته خانگی مطلوب است. این موضوع در حالی است که همین اسپیکر در یک محیط باز همچون پارک قطعاً نمیتواند عملکرد مناسبی را از خود نشان دهد، پس در زمان خرید اسپیکر بلوتوثی، به چنین فاکتورهایی نیز دقت کنید تا بتوانید محصول مطلوبی را با توجه به نیاز و کاربردتان انتخاب نمایید.
بهترین برند اسپیکر بلوتوثی
قطعاً انتخاب بهترین برند اسپیکر بلوتوثی در میان صدها برند معروف، کار راحتی نخواهد بود. کمپانیهای مختلف با توجه به نیاز کاربرانشان محصولات متفاوتی را به بازار عرضه میکنند که هر کدام از آنها میتوانند بهعنوان بهترین اسپیکر بلوتوثی و یا برند شناخته شوند. بههرحال اگر بخواهیم از میان تمامی برندهای موجود در بازار، بهترین آنها را برگزینیم، به سراغ نامهای آشنا خواهیم رفت. برندهایی همچون انکر، سیلیکون پاور، ال جی و … همگی میتوانند در دسته بهترین برند اسپیکر بلوتوثی جای گیرند. همانطور که در راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی به آن اشاره کردیم، بهترین اسپیکر بلوتوثی با توجه به نوع استفاده، بودجه و فاکتورهای دیگر میتواند برای هر شخص متفاوت باشد.
خرید اسپیکر بلوتوثی SONY SRS-XB12
سونی از جمله برندهای پرطرفدار در حوزه تولید لوازم های الکترونیکی بوده که از دیرباز تا کنون محصولات باکیفیتی را روانه بازار کرده و برندی شناخته شده محسوب می شود. اسپیکر بلوتوثی مدل SRS-XB12 از جمله اسپیکرهای بلوتوثی این برند بوده که با پشتیبانی از قابلیت اکسترا بیس، صدایی شفاف و واضح را به گوش مخاطب میرساند.
این اسپیکر در رنج داینامیکی 20 هرتز الی 20 کیلوهرتز فعالیت کرده و شارژدهی بینظیری (حدود 16 ساعت) دارد. علی رغم تمام این مزیتها عدم پشتیبانی از نورپردازی و همچنین اتصال از طریق نسخه 4.2 بلوتوث از جمله ضعفهای این مدل به شمار میرود.
اسپیکر بلوتوث Energizer BTS-104
بدنهای خوش ساخت و قابل حمل با طراحی خاص چریکی، تنها بخشی از ویژگیهای اسپیکر بلوتوثی انرجایزر مدل Energizer BTS-104 به شمار میرود. این اسپیکر که یکی از بهترین اسپیکر خانگی های بازار است، از طریق نسخه پنجم بلوتوث به دستگاههای سازگار متصل شده و تا برد حدودی 10 متر اتصال خود را حفظ میکند.
پشتیبانی از درگاه کارت حافظه، فلش مموری و جک 3.5 میلیمتری صدا، سهولت در استفاده را دوچندان کرده است. فرکانس پاسخگویی این اسپیکر پرتابل 20 هرتز الی 20 کیلوهرتز بوده و قابلیت نگهداری شارژ تا حداکثر 5 ساعت را دارد. وجود میکروفن داخلی و درایو 52 میلی متری با امکان پخش صدایی رسا، از دیگر ویژگیهای این محصول به شمار میرود که ارزش خرید آن را چند برابر کرده است.
اسپیکر قابل حمل Anker Flare 2 A3165
اسپیکر پرتابل بلوتوثی انکر مدل Flare 2 A3165 محصولی باکیفیت از برند انکر بوده و بهترین اسپیکر بلوتوثی قابل حمل موجود در بازار است که با نورپردازی LED خود جلوهای خیره کننده را به وجود میآورد. این محصول که با استاندارد IPX7 روانه بازار فروش شده، قابلیت اتصال به بیش از 100 اسپیکر Anker Flare 2 A3165 را جهت پخش صدایی رساتر دارد.
پخش مداوم 12 ساعته به لطف وجود باتری 5200 میلیآمپر ساعتی و پوشش رنج داینامیکی 73 هرتز الی 20 کیلوهرتز از دیگر مشخصات این اسپیکر باکیفیت به شمار میروند.
اسپیکر JBL مدل Flip 6
اسپیکر بلوتوثی قابل حمل جی بی ال مدل Flip 6 یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین محصولات شرکت جی بی ال است که با طراحی زیبا و کارآمد، صدای با کیفیت و قدرتمند و مقاومت در برابر آب و گرد و غبار، توجه بسیاری از علاقهمندان به موسیقی را به خود جلب کرده است.
نتیجهگیری
با این راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی، میتوانید خرید هوشمندانهتری داشته باشید و از شنیدن موسیقی در هر زمان و مکان لذت ببرید.در این راهنمای خرید اسپیکر بلوتوثی قابل حمل تلاش کردیم تا مهمترین نکاتی را که باید هنگام انتخاب یک اسپیکر در نظر بگیرید، بهصورت ساده و کاربردی توضیح دهیم. همانطور که اشاره شد، عواملی مثل کیفیت صدا، عمر باتری، قابلیت حمل، اتصالات چندگانه و مقاومت بدنه از مهمترین معیارهای خرید اسپیکر هستند. انتخاب یک اسپیکر با این ویژگیها میتواند تجربه لذتبخشی از گوش دادن به موسیقی را در هر محیطی برای شما فراهم کند.
در نهایت، با شناخت نیازهای خود و توجه به نکات گفتهشده در این معرفی بهترین اسپیکرهای بلوتوثی، میتوانید مدلی را انتخاب کنید که هم از نظر کیفیت و کارایی و هم از نظر قیمت برای شما بهصرفه باشد.